Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nem Bill Gates a világtörténelem leggazagabb embere 

Amikor azt mondják, hogy nő a szakadék a szegények és a gazdagok között, akkor jusson eszedbe a következő tény, amiről ez a bejegyzés szól. Azon a listán, ahol a világtörtnélem leggazdagabbjait összesítette a BusinessInsider, azon Bill Gates csak a 6. helyezett. De ki az első? Ezt biztos tudod!

Tovább

Hozzá képest Bear Grylls kispályás

Szerinted lehet egy tutajon utazni 8000 kilómétert? Igen arra gondolsz te is, amire a legtöbb tudós, átlag ember gondol, hogy az óceánon lehetetlen több ezer kilómétert megtenni egy tutajjal. Ott vannak a hullámok, jöhet vihar, nincs magasított fedélzet, a navigálás nehézkes... Egy lelkes és kitartó kutató mégis bebizonyította, hogy lehetséges ez.

Tovább

Poéngyárosok a wikipédián

Tudtad, hogy van egy olyan oldal a Wikipédián belül, ahová a Rossz viccek és egyéb törölt zagyvaságok kerülnek, amiket a wikipédiára töltenek fel vicces kedvükben lévő felhasználók. Ezekből gyűjtöttem ki néhányat:

Tovább

Egy hajó maradványain írják az amerikai törvényeket

Hamarosan az USA-ban elnökválasztás lesz. Így aktuális a mostani kis érdekesség. Az Ovális Irodát nem kell bemutatnom, rengeteg filmben láthattad. Az ovális irodát 1909-óta használják, az első elnök, aki belépett oda  William Howard Taft volt 1909-ben. 

Az Ovális Iroda az USA egyik szimbóluma is lett, ehhez a TV és a filmesek is hozzájárultak. A legérdekesebb persze az dolgozó asztal, melynek neve Resolute Desk, mivel az angol HMS Resolute nevű hajó maradványaiból építették.

 További képek a helységről:

Forrás: wikipédia.org - Nézz fel a wikipédiára, és merülj el a tudásban! 

Tovább

Mit keres a Michelin gumiabroncs márka az éttermekben?

A Michelin gumiabroncs gyártót biztosan ismered, ugye? És a Michelin csillagos éttermeket?
1899-ben alapították meg a Michelin céget. És egy zseniális jó marketing húzás jutott az eszükbe. Egy olyan térképet készítettek, amin a legjobb éttermeket és hoteleket jelölték be Párizs és környékén. Ezt hívták Michelin Guide-nak. Az utazóknak, turistáknak is tetszett a megoldás. A gumik is jobban koptak, mivel utazni is jobban kedvet kaptak az autó tulajdonosok.

Tovább
12
»

Kövess Facebookon!

napiwiki

blogavatar

Szereted az érdekességeket? Akkor jó helyen jársz. A wikipédián is szereplő információkat kicsit felturbózom, és úgy tálalom feléd.

Utolsó kommentek

Blog ajánló

Láthatóan evangélikus

Mai evangélikus arcképcsarnok | Ismerd meg az evangélikus egyház mai színességét!

Reblog