Igen, lehetséges: eszperantó nyelvből már néhány hét alatt sikeres nyelvvizsga-bizonyítványt lehet szerezni. A „nagy nyelvek” mint az angol, német, olasz, francia nyelvvizsgához legalább 2000-2500 óra tanulásra van szükség, addig az eszperantó nyelv elsajátításhoz 300-350 óra is elegendő, hogy elérjük a középfokú szintet.

Az eszperantó nyelv szókincsét főként az újlatin, a germán és a szláv nyelveknek köszönheti. Erről ide kattintva többet is olvashatsz. Szókincse körülbelül akkora, mint a magyar nyelvvé, ám könnyebbséget jelent például, hogy a némettel ellentétben nincsenek a főneveknek nemei, az angollal ellentétben pedig mindent úgy kell leírni, ahogy azt ejted. 

Magyarországon hivatalosan oktatható, egyenjogú nyelv minden iskolatípusban. A Nyelvvizsgázatási Akkreditációs Központ statisztikája alapján ez a harmadik legnépszerűbb vizsganyelv az angol és a német után, hiszen sokan választják azért, hogy megszerezzék diplomájukat, vagy hogy sikeres felvételt nyerjenek a különböző egyetemre, főiskolákra. További statisztikai adatokat az eszperantó wikipédia oldalán olvashatsz, kattints ide!

Fotó: vecseshirek.hu