Hugh Hefner és ifjú felesége, Crystal Harris amerikai-brit manöken. (MTI/EPA/Daniel Deme2016. márciusától nem lesz látható az újságban olyan kép, amin a hölgyek teljesen mezítelenül látszanak. Ez azért lesz így, mert online már könnyedén találhat bárki ilyen képeket, így a nyomtatott sajtóbán már felesleges szerepeltetni, főleg ezért pénzt kérni. Az újságban ezután is lesznek hölgyek, kicsit hasonlóan mint a CKM-ben, tehát kihívó ruhában...

A retusálásról mi a véleményed?
A magazinban megjelenő fényképek természetszerűen átesnek bizonyos beavatkozásokon (mint például az airbrushing technika vagy komolyabb retusálás), hogy illeszkedjenek a magazin által sugallt és képviselt hangulatba, világképbe. Néhány olvasó szerint ez a fajta beavatkozás elveszi a kép hitelességét, és a fénykép erőltetett lesz, természettől idegen.

Egy példa erre Pamela Anderson és "az eltűnő szeméremajkak esete". Pamela eredeti Playboy megjelenésekor 1990 februárjában volt egy a modellt hátulról felvevő fotó, melyen szélesen szétvetett lábakkal szerepelt, és a "Labia minora", tehát a kis szeméremajkak világosan látszottak, később a poszter méretű printeken ezt szemérmesen eltüntették.

Hasonló Rena Mero ("Sable") esete, akinek első Playboy fotózásán, a hátán fekve készült felvételeken plusz szőrzetet retusáltak a genitáliákra. Az 50. kiadásban a kép eredeti formájában volt látható.

A rivális, szintén felnőtt témával foglalkozó magazin, a Hustler és tulajdonosa, Larry Flynt gyakran heves kritikával illeti a Playboyt a fenti és hasonló esetekért, mely vonal inkább a retusálatlan, természetes bemutatást támogatja, lehetőleg mentesen a szilikon-implantátumoktól is.

A wikipédián tovább megtalálhatod a Playmat-ek listáját is. Kattints ide!

Forrás: wikipédia Playboy szócikk
Fotó: Hugh Hefner és ifjú felesége, Crystal Harris amerikai-brit manöken. (MTI/EPA/Daniel Deme