Hallottál már a Winklevoss fivérekről (ikrekről)? Mark Zuckerberg tőlük "lopta" a Facebook ötletét, majd a közösségi háló felfutása idején a Winklevoss fivérek bejelentkeztek a Facebook tulajdonjogáért, végül peren kívüli megegyzés történt, és Zuckerberg 65 millió dollrát fizetett nekik. Ezzel persze részben el is ismerte azt, hogy ellopta az ötletüket. Bár az is igaz, hogy egy ötlet semmi, a megvalósítás a lényeg. Olvasd tovább, itt lesz érdekes a sztori, vagyis annak folytatása

 

Aztán Winklevossék nem teketóriáztak a pénz egy részéből bitcoint vásároltak, akkor amikor még csak 10 dollár volt egy bitcoin. Szépen lassan annyit összeszedtek, hogy volt olyan időszak, amikor az összes bitcoin 1% az övék volt. 

Mivel nagyon alacsony áron vettek a digitális valutából, így a pénzüket megsokszorozták. Amikor a bitcoin árfolyama az egekben volt és rekordokat döntött, akkor pedig 100 szoros hozamról is beszélhetünk. Közben persze dollárra váltották az elektronikus valutát, mivel több startupba is befektettek a pénzből. 

A Közösségi Háló filmet láttad? Érdemes megnézni, mert az ikrekről szóló történet is bent van. 

Ugye mennyi érdekes dolog fent van a wikipédián? Érdemes lenne többször ránézned! 

Fotó: A Winklovess fivérrek a Facebook film premierjén
Forrás: wikipédia,
linkek a szövegben